Nyheter 2006 / News 2006
061203

Resa, Agility och Lydnad... / Travel, Agility and Obedience...

* Idag har jag och SUCH KORAD Skogstrollets 2 Tempo Taifun SphIII"Flizan" kommit hem från våran resa till KORAD Diamond Bluff Mickey Blue Eye "Indy" med familj. Allt har gått så bra och jag är så nöjd så nöjd! Ett STORT TACK till Camilla & Patrik & lilla Annie för er gästvänlighet och för att jag fick bo hos er under dessa dagar. Mycket trevligt! Så nu är det bara att hoppas på små valpar i slutet av Januari...

* BH TKII Meet MyOwn Blue Beauty "Lilli" och Hanna har tävlat hoppklass agility och dom placerade sig på FÖRSTA plats av närmare 40 startande och med den snabbaste tiden. Snyggt snyggt tjejer!!

* Gunilla och Meet MyOwn Aleen Bailey "Baileys" har tävlat den här helgen oxå, den här gången var det debut i Lydnads II. Gunilla avstod klokt platsliggningen då en hund som låg med, tidigare attackerat Baileys. Sen körde Baileys sitt eget race... enligt Gunilla hade hon lika gärna kunnat gå och sätta sig i bilen ;o) Dessa härliga Aussies!! Hon stannade inte alls på inkallning m ställande, hon tjuvade på apporteringen igen!! Sen kom hoppet som brukar vara ett säkert kort... "Baileys" hoppar snyggt över rusar in i "utställningstältet" där tävlingsledaren lagt apporten... greppar apporten och tillbaka till Gunilla! Jaa, det blir ju tyvärr inga stilpoäng för det, men dom vann iaf! Om man räknar bakifrån ;o)

061126

Såååå nära ... / Soooo close...

... till ett uppflytt ur Appellen idag för Meet MyOwn Aleen Bailey "Baileys" och Gunilla, ynka 0,25 poäng ifrån!!! Jaa, så kan det gå när damen har så bråttomt så bråttomt att hon tjuvstartar lite här och där ;o) Många fina 10:or utöver det på FRIA FÖLJET, INKALLNINGEN och HOPPET! Inte alls illa!! Stort GRATTIS till er! Det ska vara skoj att tävla!! ;o)

061117

Lydnadsgrattis till... / Obedience congrats too...

... Heidi och hennes två Meet MyOwnare! Först ut på Vikingaskeppet i Hamar, BH LPI LPII Meet MyOwn First Class "Toffer" och Heidi i klass III, ett FÖRSTA pris och en ANDRA placering av 40 startande, 285,5 poäng! Inte alls illa med tanke på att "Toffer" brukar ha det lite svårt när "Mynta" precist löpt!!! Sen var det Meet MyOwn Timea Nagy "Myntas" tur tillsammans med Heidi i klass II och det gick ju hur fint som helst det oxå även om koncentrationen inte är vad den brukar, ett FÖRSTA pris och en FJÄRDE placering med 180 poäng och 40 startande även i den klassen! Det är inte klokt vad duktiga ni är!!!

061111

Agilitygrattis ... / Agility congrats...

...till BH TKII Meet MyOwn Blue Beauty "Lilli" och Hanna i Finland som idag har tävlat agilityklass I och hoppklass I och gjort två utmärkta snabba omgångar. En fjärde placering så nu fattas bara en pinne till klass II. Snyggt jobbat tjejer!

061105

Klubbmästerskap vinnare ... / Club match Winner...

... Meet MyOwn First Class "Toffer" och Heidi har för ANDRA året i rad blivit klubbmästare i deras klubb Stövners hundklubb i Oslo! Den här gången i Lydnadsklass III med 289 poäng. Oj oj vad duktiga ni är!! STORT GRATTIS!!/

061021

Utställning... / Conformation show...

... för lille Meet MyOwn Sherwood Ranger "Arn" och med en handler den här gången på Lone låg hemma med migrän.. Men det gick ju fint det oxå, jaa för Arn! Arns andra valputställning och Arns andra HP och BIR. Söta söta killen då!! Kritiken löd: ”Good quality. Typicall puppy. Loveley out line. Pleasing head. Ears need to settle. Good strong mover with temperament.” Dommare: Stehpen Weeler. GRATTIS GRATTIS!!/

061014

Lydnadsgrattis till ... / Obedience congrats too...

... Meet MyOwn Kate Allen "Kate" och Carina som idag varit i Mariestad och tävlat Lydnadsklass I och tog därmed deras andra första pris med 169.5 poäng och en TREDJE placering av 11 startande. Nästa gång blir det LPI va?! ;o) Snyggt jobbat!

061008

Appell debut... / Tracking debut...

... för Meet MyOwn Tim Mack "Tim" och Frida i spåret, det fixade dom galant!! Ett uppflytt med 237 poäng och även en FÖRSTA placering! Snyggt jobbat!! /

Nu ligger jag efter!!! Uppdateringar nedan ända sedan i mitten av september! Ni är ju bara för duktiga allihop!! /
Now I'm after!!! Updates since middle of September below! You are to efficient all of you!!

061002

Vallningsgrattis!! /

* Mina favoriter kör på som bara den med vallningen och det med stora framgångar! Jag gratulerar STORT Skandinaviens FÖRSTA VALLNINGSCHAMPION (ASCA), WTCH KORAD Crofter Holding´s Easy Rider "Easy" och bäste Gunnar! ;o) Easy blev även HIGH IN TRIAL DUCKS en dag och Gunnar tillsammans med KORAD Crofter Holding´s Chica Vaquera OTDcd ATDs GK IPRHFU DNA-CP "Chica" blev dom HIGH IN TRIAL SHEEP samma dag och även HIGH IN TRIAL SHEEP och HIGH IN TRIAL DUCKS dagen efter. Huijamej vad ni håller på!

* Stort Grattis oxå till deras dotter Karin, Diamond Bluff kennel som tillsammans med sin hund Diamond Bluff Steel Magnolia "Desi" blev "MOST PROMISING DOG" en av dagarna.

061001

Lydnad och Agility...

* ... för BH TKII Meet MyOwn Blue Beauty "Lilli" och Hanna som idag tagit ett första pris i lydnadsklass III och dessutom en FÖRSTA placering med HP! Stort GRATTIS till er!!!! Härligt!

* …för Meet MyOwn Swedish Apple Pie "Payute" och Manon som återigen tävlat agility. Flera rundor i Class B1 och en 12:e och en 4:e placering med mer än 90 ekipage. Nu väntar vi på kommande helgs resultat… ska Payute och Manon erövra trofén som dom tagit hem två år på raken på "Aussie Working Day" i Holland…

060927

Stort Grattis till… / Big Congrats to...

Meet MyOwn Timea Nagy "Mynta" och Heidi som idag vann Klubbmästerskapen i lydnadsklass II med hela 191,5 poäng!!! Usch vilka poäng...

060924

Nu har dom…/ Now they have

…varit i farten igen!!! Meet MyOwn Misty May "Mizty" och Benny har även debuterat i Appellspår och det med ett snyggt uppflytt med 263,5 poäng!!! Hej vad det går Benny!! Stort grattis till er!

060923

Stort Grattis till… / Big Congrats to...

Meet MyOwn Timea Nagy "Mynta" och Heidi har idag vunnit i lydnadsklass II med 180 poäng, jaa inte nog med det!!!! Dom hade en nolla oxå!!!??? Ligg under marsch.. Ni är grymma... !

060916-
060917

Årets Mega Grattis till… / Huge Congrats of the year to…

* TJH SVCH KORAD LPI LPII Meet MyOwn Jet Fuel "Winna" SphII SökhII och Ann-Chatrine!! I år har och verkligen visat att man kan! Det sista dom nu gjort är att som första Aussieekipage någonsin i Sverige deltaga i ett Räddningshunds-SM. Med fina poäng över 50% gränsen på ytsök, lydnad och miljöbanan, men på ruinsöket tjorvade Winnas rulle och hon kunde inte markera, så två figuranter av fem vilket resulterade att dom inte fick tävla vidare dag två. Men en fin 16:e placering och dom har säkerligen många SM framför sig. Vilka prestationer!!! STORT GRATTIS till er BÅDA!!

* ...Meet MyOwn Swedish Apple Pie "Payute" och Manon tog sina första poäng i uppflyttade klassen, Class B Agility i lördags. Han slutade på en 14:e plats av 90 ekipage, snyggt jobbat!

* …Meet MyOwn Misty May "Mizty" och Benny debuterat i Lydnadsklass II och det med 150 poäng så det var inte långt från ett första pris! Nästa gång så… Grattis till er!

* LPI Meet MyOwn Maple Heart "Heart" och Teresia har också tävlat Lydnadsklass II och det med ett första pris och en FÖRSTA placering! Snyggt jobbat tjejer, snart sitter LPII också!

060910

Grattis till... / Congrats too...

* ...OS-kullen som idag fyller 2 år!!!

*... Meet MyOwn Whisper Of Sherwood "Fröja" har även idag varit på utställning, den här gången i Härnösand. HP, BIR, BIS-1!!!! Det var väl inte illa!!! Det var säkert minst 25 valpar!!! Oj oj! Vad snygg man kan va då!! ;o) Kritiken för dagen: "7 mån tikvalp med korrekt bett och ett vackert uttryck. Välplacerade öron. Bra överlinje, aningen rak i skuldervinkeln. Något knappt förbröst. Bra vinklar bak. Bra tassar, bra kors och svans. Något högställd idag. Harmoniska rörelser. Bra färg. Bra temperament. Välvisad."

* Meet MyOwn Kate Allen "Kate" och Alexis som debuterat i Lydnadsklass I med 163,5 poäng och därmed ett första pris!! STORT GRATTIS till er!

060909

Utställningsresultat från Sherwoodkullen... /
Conformation results from Sherwoodlitter...

* Lilla Meet MyOwn Mortiana "Tia" har idag varit på sin första valputställning på Östersunds BHK och det gick väl hur bra som helst! Matte Sarah visade fram "Tia" till ett BIR och även BIS-3! Det var inte illa tjejer!! GRATTIS!! "Tias" kritik: "Medelkraftig, trevlig, lovande. Bra uttryck. Välvinklad. Bra kropp. Bra rörelser framifrån, bakifrån och från sidan. Faller något framåt." Domare: Harry Hermansson

* Även lilla Meet MyOwn Whisper Of Sherwood "Fröja" har varit på utställning i Njurunda och även det med ett HP och ett BIR! Tänk vad fina ni är ;o) GRATTIS!! "Fröjas" kritik: "7 mån tikvalp med feminint huvud och bra bett. Välplacerade öron. Ser för dagen en aning lång ut i ryggen, Bra bröstdjup, önskar en aning bättre vinklad runtom. Vacker färg. Välpresenterad. "

060903

Trygghet, Snabbhet och Skönhet... /
Security, Speed and Beauty...

* Såhär ett par veckor innan Räddningshunds SM har SVCH TJH KORAD LP I LP II Meet MyOwn Jet Fuel "Winna" SphII SökII och Ann-Chatrine varit på Funktionskontroll för Internationella Räddningshundar i Umeå. Och visst visst!!! Jajamen, visst klarade dom det oxå!! 3 ekipage av 12 stycken vart godkända och klarade av den fullmatade helgen från morgon till kväll. Så nu är dom kvalificerade att vara med på uttagningen till RI (Räddningshundar för Internationell tjänst). Jag saknar ord.... :)

* Meet MyOwn Aldo Montano "Aldo" och Kristina har idag gjort sitt första felfria Agilitylopp!! En pinne till ekipaget! Snyggt jobbat!!

* Lilla Meet MyOwn Sherwood Ranger "Arn" har idag varit på sin allra första valputställning och det med mycket fin kritik. HP och BIR till killen och kritiken löd: ”Bra huvud, bra ögon, välburna öron kompakt kropp med bra överlinje. Bra bakbensvinklar, rör sig lätt, bra pälskvalitée." Domare: Grete Bergendahl.

060902

Agility i Finland... / Agility in Finland...

Meet MyOwn Blue Beauty "Lilli" och Hanna har idag tävlat i Agility. Ett mycket mycket snabbt lopp för Lilli, tyvärr blev det ett fel i slalomen men i övrigt felfritt lopp. Dom placerade sig ändå på en tredje plats för en fin tid. Jag håller tummarna för helgen, då väntar nya lopp... /

060830

LPII... / LPII...

... i kväll har Meet MyOwn Queen of Night "Nova" och Teresia startat och fått sitt tredje första pris i Lydnadsklass II och har därmed oxå fått titeln LPII. Stort grattis till er tjejer! /

060827

Voodoo och Maja... / Voodoo and Maja...

...har för andra året i rad vunnit Ponnygaloppen tillsammans! Ett härligt lopp där de fina ekipaget höll täten från start till mål. Grattis Maja, du är så duktig så. Se lite nya foton på ekipaget. /

060826

Söktävling igen... / Search trial again...

...för SVCH TJH KORAD LP I LP II Meet MyOwn Jet Fuel "Winna" SphII SökII och Ann-Chatrine! Med endast 4 poäng ifrån ett uppflyttet till elit den här gången!! 8,5 på söket och 9 på uppletande. Resterande 10:or och nollor på lydnaden... Wow wow!! FÖRSTA placering dock! Grattis till er! /

060820

Uppflytt & SUCH "på köpet"!! / Advanced and SUCH!!

* Visst visst! Ännu en härlig dag för mig! Jaa, jag har ju tävlat idag också, lägre klass spår i Njurunda med numera NORUV-02 SUCH Meet MyOwn Seadra och vi fick ett välförtjänt uppflytt om jag får säga det själv ;o) Fullt på spårupptaget och en pinne borta i ett låångt spår i mycket varierande svettig terräng. Jag kan ju inget annat än säga att jag har två spårhundar som jag är mycket stolt över! Det spelar ingen roll att det är varmt eller krångligt, dom ger inte upp! En nolla på lydnaden (framförgåendet), men sen betyg på allt i blandad kompott, en 9,5 & 10:a på krypet och inkallningen iaf. Fullt på platsliggningen och en sjua på budföringen… mottagaren stod nämligen framför publiken och Seadra hade tidigt riktat in sig på Ann-Chatrine (har ju tränat Rapport med AC tidigare…) och Teresia i publiken ovanför och vi kom precist från dom innan vi gick fram till mottagaren! Lite sent ropade mottagaren ett ”Fot” och Seadra gjorde en 90-gradare till mottagaren och satte sig fint, snyggt!, Sen ett litet startskall och 200 knyck till mig igen. En andra placering av 10 ekipage. Och uppflyttet var klart!!! Jaa även det Svenska Utställningschampionatet förstås! ;o)

* Meet MyOwn Timea Nagy "Mynta" och Heidi har också tävlat, dom har startat lydnadsklass II och det med ett första pris på 179 poäng och en 2:a placering av 34 startande! Finfint det!

* Även Meet MyOwn Misty May ”Mizty” och Benny som startat lydnadsklass I och det med ett första pris och 163 poäng! En fjärdeplacering av 12 deltagare. Härligt Benny!

* Ytterligare ett Meet MyOwn ekipage har tävlat lydnad och det är Meet MyOwn Blue Beauty "Lilli" och Hanna i Finland. Dom har debuterat i lydnadsklass III och det med ett tredje pris efter två nollor på Fjärren och Metallapporten, två annars säkra moment. Så nästa gång Hanna!! Då kanske första priset kommer!

060819

Lilla sötingen… / Little cutie…

* Meet MyOwn Whisper of Sherwood "Fröja" har varit på sin andra valputställning och det gick ju så fint så för tjejen, snyggt visad av matte Ann-Chatrine förstås. Ett HP, BIR och slutligen BIG-2. Söta busiga flickan! Kritiken löd: "Kritiken: "Rastypiskt huvud med goda detaljer. Välbyggd på bra benstomme. För rasen normala vinklar. Utmärkta rörelser. Trevligt temperament. Trevligt visad."

* Jag och SUCH KORAD Skosgstollet's 2 Tempo Taifun "Flizan" SphIII har tävlat elitspår i Njurunda och Flizan spårade ärligt som en GUD tyckte jag men vi fann nästan inga pinnar… Fullt på upptaget sen spår i högt högt blåbärs/lingonris med håligheter runtomkring tjavade vi igen hela spåret. Jag fann en pinne och hon fann en och slutet. Hon följde spåret till punkt och pricka utan en enda anmärkning från min sida, men som sagt var med för många saknade apporter så vi avslutade den dagen och åkte bara ut till Brukshundklubben för att se de andra tävlande. Jaa, de andra jaa… En enda var det kvar i eliten som själv fick köra lydnad, uppletande och plats! Jag är iaf jättenöjd, jag har en dam som inte ger upp på något vis utan kämpar på i full fart och med stor intensitet!

060813

Utställning… / Conformation show...

…för Meet MyOwn Justin Gatlin "Ozzy" har varit på hundutställning! Morten hade ordnat med en Handler som snyggt visade "Ozzy" ;o) Han fick ett första pris och placerade sig som nummer 3 i konkurrensen bestående av 7 stycken. Kritiken från domaren: Annika Ulltveit-Moe: "Kraft,hode litt høy i pannen, bra kinn, velutviklet lår. Tilstrekkelig kort, faller noe i krysset, Bra bak, god stamme. Meget bra pels og farge, Beveger seg med effektive steg..."

060806

Tre generationer… / Three generations

…har varit i farten…

* Meet MyOwn Timea Nagy "Mynta" och Heidi har idag gjort "Inträdesprovet" och "Appeltesten" med full poäng för Norska Räddningshundar och dessutom mycket goda ord från domarna! Så nu du Heidi, "äle bäle bubbel bång… " Toffer… "Mynta"… Eller vem vet kanske kör du båda?! Hur som haver så är det mycket snyggt jobbat av er!!

* SVCH TJH KORAD LP I LP II Meet MyOwn Jet Fuel "Winna" SphII SökII och Ann-Chatrine har idag tävlat högre klass sök och det med 9,5 på söket!! 8,5 på uppletande och sen då!!?? Sen borde väl uppflyttat vara klart kan ni tro?? Närå, efter 3 veckors intensivt lägerliv tycket ändå Winna att hon suttit alldeles för lite i bilen mot den vanan hon lagt till sig på sista tiden. Så när det var dags för lydnaden då var Winna rejält i gasen och körde sin egen show!! Dessa galna Aussies! Återigen ett godkännande för ekipaget och det i 27-gradig värme.

* Jag och SUCH KORAD Skosgstollet's 2 Tempo Taifun alias "Flizan" SphIII var också på samma tävling som AC och "Winna" men vi körde elitspåret vi. Superfint spårupptag och ganska snart en snygg spetsvinkel och en apport… sen då? Sen snurrade vi runt runt, runt stenskravel och så småningom ut och tog tre apporter och slut. Tre pinnar borta så vi bröt! Jag tyckte ju att Flizan jobbade på bra jag och precis som "Winna" bekommer inte värmen henne, vi tar nya tag om ett par veckor igen! /

has been up…
* Meet MyOwn Timea Nagy "Mynta" and Heidi has today done the entrance and “Appelltesten” with full scours for the “Norwegian Rescue Dog” and with very promising nice words from the judges! So now Heidi!? ”Toffer” or “Mynta”?! Or who knows can you drive them both!? However you are very efficient, great job from you!!

* SVCH TJH KORAD LP I LP II Meet MyOwn Jet Fuel "Winna" SphII SökII and Ann-Chatrine has competed in higher class searching and that with a 9,5 point on the search!! 8,5 points on the “things searching” and then!!?? Then you perhaps think that the advanced was settled!? No no, after three week of train camp Winna thought she had sat in the car too much after the search and things searching so when they entered the obedience plan then it was time for Winna to do her own show!! These crazy Aussies! However a nice approved for the couple in 27 Celsius degree.

* Me and SUCH KORAD Skosgstollet's 2 Tempo Taifun alias "Flizan" SphIII where at the same competition as Ann-Chatrine and Winna but we trial in the elite level tracking. She did find the tracking very very nice and pretty soon it was a pointangle and a stick… and then? Ok, we spin and spin around a rocks and finally we came out and found totally 4 stick so we break! I did think that Flizan worked very good and just like “Winna” the heat don’t bather her at all. She is great!

060805

Godkänt elitspår… / Approved Elite level tracking...

SUCH KORAD Meet MyOwn Zapdos "Zappa" och Gunilla har idag debuterat i Elitspåret i 30 graders värme och trots bakspår, 1 pinne borta, 0 på uppletande och en 0 på krypet vart det fina ekipaget Godkända. Nästa gång, då, då! /

SUCH KORAD Meet MyOwn Zapdos "Zappa" and Gunilla has today made a debut in the highest class tracking, elite level in a heat of 30 Celsius degrees. Very nice start so now they are approved!

060803

Nu ska… / Now I…

…jag försöka berätta vad BH LPI LPII Meet MyOwn First Class "Toffer" och Heidi gjort tillsammans!! Dom är på läger nu under två veckor så den enda kontakten jag har med Heidi är via SMS och det är inte alltid så lätt för mig att förstå vad dom håller på med ;o) Rättningar får komma i efterhand!! "Toffer" har iaf idag blivit Godkänd på "Ferdselspröve" med mycket gott betyg! Han får nu titulera sig BH, provet är ett måste för IPO deltagare vilket består av ett inlärt lydnadsprogram med bl a linförighet, fritt följ med skott, ligg och sitt under marsch, inkallning, platsliggning med skott etc. En typ av miljötest där man också ser till hundens sociala förmåga tillsammans med människor både med och utan sin förare. /

...going to try to tell you what BH LPI LPII Meet MyOwn First Class "Toffer" and Heidi has done together!! They are now on two week long camp so the only contact I do have with them for the moment is by SMS so it’s not always so easy to understand what they are doing! (Also Norwegian !!! ;o)) “Toffer” has today been Approved for the “Ferdelsepröve” with very good results! He can now title himself with a BH before his name, the test is a must for the IPO participant and it endure of a already learned program with heal, heal with gunshot, lay, sit under heal, call in, lay down with gunshot among other things. . A type of environment test there you also see the dogs social ability together with other peoples with or without dogs.

060720-
060723

Meet MyOwn's sommarläger är över… /
Meet MyOwn's Summercamp is over…

…för det här året. Härliga dagar med strålande väder och strålande skinande hundägare! Vad mer kan man önska? En otrolig uppslutning av mina fina valpköpare, dagar att tänka tillbaka på i många år får man med sig… Det har som vanligt varit intensiva dagar med hundträning från tidig morgon till sena kvällen. STORT TACK TILL ER ALLA, NI ÄR FANTASTISKA! Foton kommer så småningom, se här! /

…for this year. Wonderful days with brilliant weather and shiny dog owners! What else can you wish? An amazing attendance from my great puppy buyers, days that make you remember and think back to… It has been as usual very intense days with dog training from early morning to late nights. HUGE THANK TO YOU ALL, YOU ARE FANTASTIC! Pictures coming soon, go here!

060702

Otroligt!!!! / Unbeliveble!!!!

* I över 30 graders värme har dom GJORT DET!!!! SVCH TJH KORAD LP I LP II Meet MyOwn Jet Fuel "Winna" SphII SökII och Ann-Chatrine VANN idag DM'et i Räddning!! Jag kan tänka mig att dom gjorde en härlig uppvisning!!
JAHAJA!!! ;o) SM nästa... vi måste fixa ihop en supporterbuss inte sant!!?? STORT STORT GRATTIS TILL ER BÅDA TVÅ FÖR EN FANTASTISK INSATS!

* Sen har även Meet MyOwn Maple Mist "Misty" och Martina varit på Aussiespecialen i Eskilstuna och "Misty" fick CK och vart 2:a bästa tik. Inte inte alls illa! I fjol vart hon bästa tik och BIM! /

* In a heat over 30 Celsius degrees they have DONE IT!!!! SVCH TJH KORAD LPI LPII Meet MyOwn Jet Fuel “Winna” SphII SökII and Ann-Chatrine WON the District Championship in Rescue Search!! I can imagine that they did a great delightful display!! …so now… SM (Swedish Championship) next… we have to arrange a support bus right!!?? HUGE HUGE CONGRATS TOO YOU BOTH FOR AN AMAZING EFFORT!

* Meet MyOwn Maple Mist "Misty" and Martina has been to the Special show for Australian Shepherd in Eskilstuna and "Misty" got a CK and ended second best bitch. Not bad! Last year she ended as the best bitch and BOO!

060701

Lydnadsgrattis till... / Obediencecongrats too...

Morten och Meet MyOwn Justin Gatlin "Ozzy" . Dom har varit i Sverige och tävlat lydnadsklass III och det med ett FÖRSTA pris och en FÖRSTA placering med 269,5 poäng av 3 ekipage!!! För unga killen väntar nu säkert Elit! Snyggt jobbat killar! /

Meet MyOwn Justin Gatlin “Ozzy” and Morten. They have been in Sweden and trial in Obedience class III and that with a FIRST price and a FIRST place with 269,5 points out of 3 couple!!! For this young guy I’m sure soon the Elite class waiting… Great worked boys!

060630

Mynta.../ Mynta ...

...är nu Brukshundkorad och Karaktärstestad med godkännt på skotten! Mycket fina resultat för Meet MyOwn Timea Nagy "Mynta" tillsammans med Heidi. Stort GRATTIS till er!!

…is now “Brukshundkorad” and “Character tested” (Norwegian) with approved on the pistol shot! Very nice results for Meet MyOwn Timea Nagy “Mynta” together with her owner Heidi. Huge CONGRATS to you!

060618

Utställnings & Räddningsgrattis till... /
Conformation show & SAR congrats too...

kullsyskonen...
*
SVCH TJH KORAD LP I LP II Meet MyOwn Jet Fuel "Winna" SphII SökII och Ann-Chatrine som idag klarade av funktionskontrollen i Räddning så väntar DM härnäst!!

* Meet MyOwn Thriller Shooter "Trix" har idag tagit CERT och vart BIR oxå! Vicken snygg kille då!/

* SVCH TJH KORAD LPI LPII Meet MyOwn Jet Fuel “Winna” SphII SökII and Ann-Chatrine who manage the “function control” in Rescue Search so now the district championship next!!

* Meet MyOwn Thriller Shooter “Trix” has today got a CC and also ended BOB!!! What a handsome guy!

060617

Agilitygrattis till... / Agilitycongrats too...

Meet MyOwn Swedish Apple Pie "Payute" och Manon som idag fick sitt tredje "Excellent" och är nu uppflyttade en klass till. Han fick en fjärde placering i "Jumping-Game" och en tredje plats i "Play-Round" klassen utav 50 ekipage! Snyggt jobbat!! /

Meet MyOwn Swedish Apple Pie “Payute” and Manom who got their third Excellent in Agility and they have now advanced one more class. “Payute” placed as the fourth couple in the “Jumping-Game” and a third place in the “Play-Round” class out of 50 couples! Great worked!!

060616

Bruksgrattis till… / Working class congrats…

...Meet MyOwn Aldo Montano "Aldo" och Christina som idag fick uppflytt till Lägre Klass spår!! Aldo och Kristina har även startat ett par gånger i Agility men med lite fel, men kan det bli annat när man är en ung kille?! ;o) Grattis till er! /

…too Meet MyOwn Aldo Montano ”Aldo” and Kristina who advanced to the second level in Tracking!! Aldo and Kristina has also started a couple of times in Agility with some defaults, but what can you demand from such a young guy?! Congrats to you!

060610

Mynta sist ut... / Mynta last one out...

...på MH i OS-kullen. Meet MyOwn Timea Nagy "Mynta" har alltså tillsammans med matte Heidi gjort ett strålande MH. Vicken härlig nyfiken tjej ;o) Se "Myntas" MH här. /

…on the Mental Profile for the Olympic Games litter. Meet MyOwn Timea Nagy “Mynta” has together with her owner Heidi done a brilliant Mental Profile. What a great curious girl she is J See “Myntas” Mental Profile here.

060607

Grattis till... / Congrats too...

Heidi och Meet MyOwn First Class "Toffer" som idag har startat i Klass D spår och fått uppflytt!!! En andra placering till dom!! Snyggt jobbat! /

Heidi and Meet MyOwn First Class "Toffer" who has started Class D tracking and advanced!!! A second place to them!! Great job!

060603

Korningens mentaldel … / Mental test

...Heidi och Meet MyOwn First Class "Toffer" har idag har gjort Korningens Mentaldel, 158p. Se protokollet här. /

...for Heidi and Meet MyOwn First Class "Toffer" who has done the Mental Part in the Swedish "Korning" (Mental test), 158 points. See the points here.

060528

Bruks & Lydnad… / Working class & Obedience…

* Jaa, jag har ju tävlat oxå! Spår med Seadra, fullt på spårupptaget och fullt i spåret. So far so good! 6 & 9 på budföringen (ena domaren hörde hennes startskall lite väl mycket...), tyvärr så nollade hon platsen, konflikten av att vilja dra till skytten samtidigt som hon kommer på sig att det blir fel fick henne att slutligen komma till mig så jag la bara tyst ned henne tills "allt var klart". Jag är iaf glad att hon höll sig på sträckan under budföringen, den här gången hade hon inte fått syn på skytten förrän hon var mitt för den, men då var hon inriktad på mottagaren och det var fint. Sen fick jag fina betyg på lydnaden förutom på linförigheten där fick hon ett superdrag mot domarna när vi gick emot dom att hon drog iväg och glömde vad vi höll på med!! Men vi fick 8 & 8,5 för sen gick hon felfritt. 8,5 & 9 på fria följet samma där hon släppte precist vid domarbordet. 9 platsläggande, 10 inkallning, 9 & 9,5 krypet (tyvärr fick jag ge henne dubbelkommande när hon skulle lägga sig ned annars har 10:an suttit där oxå!! 6 på apporteringen hon lattjade lite väl då.. SEN SEN på hoppet gjorde hon ett 10:mässigt hopp från mig satte sig perfekt på andra sidan lite lite snett och dum som jag var gav jag henne inget dk fast jag såg att hon tittade på mig på sidan av hindret och inte igenom.... pucko jag... så hon gick brevid hindret tillbaka... Det hade räckt med en 5:a på hoppet och uppflyttet hade varit klart... nästa gång… då… ;o) Hon är så duktig tjejen min så!

* Morten och Meet MyOwn Justin Gatlin "Ozzy" har även idag startat lydnadsklass III. Tyvärr nollade dom ett moment, så det blev ett andra pris och även en andra placering av fem startande i dag oxå. Snart så! /

Morten and Meet MyOwn Justin Gatlin "Ozzy" has started obedience class III this day also. Unfortunately they did get cero on one moment, so also this day a second price and a second place out of five couple. Soon… !

060527

Lydnadsgrattis… / Obedience congrats

…till Meet MyOwn Justin Gatlin "Ozzy" och Morten som idag startat lydnadsklass III. Ett andra pris till dom då "Ozzy" hade lite annat skoj för sig vid ett par av momenten! ;o) En andra placering av fem startande. Ni kan ni! /

…to Meet MyOwn Justin Gatlin "Ozzy" and Morten who start obedience class III this day . A second price after that "Ozzy" had some other fun stuff on mind ;o) A second place out of five couple. Way to go!

060523

Inofficiell utställningsdebut… /
Unofficial conformation show debut…

…för lilla Meet MyOwn Whisper of Sherwood "Fröja" 4 månader på dagen! Lilla tjejen fick ett HP med kritiken: " 4 månaders tikvalp med ett tilltalande huvud. Bra ansatta öron. Tänder i ömsning. (Något pigmentförlust på nosen). Vacker hals. Något eftergivande rygg. Förbröstet behöver utvecklas. Tillräckligt vinklad fram, knappa bak. Bra ben och tassar. Mycket bra päls och färg. Mycket bra rörelser. Trevligt temperament." Grattis till er! /

… to little Meet MyOwn Whisper of Sherwood "Fröja" 4 month today! Little girl did got a HP. Congrats to you both!

060512

Agilitygrattis till…/ Agility congrats too...

Meet MyOwn Swedish Apple Pie "Payute" och Manon som vann agilitytävlingen I helgen!! Dom är ju helt fantastiska!! /

Meet MyOwn Swedish Apple Pie "Payute" and Manon who this weekend have trial in Agility and they also won!!! You are totally fantastic!!

060513

Tack... / Thanks...

...till Er alla i OS-kullen som idag både åkt långväga och satt av tid för en hel helg för MH på "valparna" i OS-kullen! En fruktansvärt regnig dag men vad gör väl det i trevligt sällskap och när det gick så bra för alla?! Kolla in här hur det gick. Morten & Ozzy och jag & Flizan & Seadra fick dessutom tid till både lydnad och spår under helgen. Ett mycket duktig ekipage! /

Thanks to you all in the Olympic Games litter for this weekend, many of you had travel very far for this Mental Profile. A terrible rainy day but that didn't matter in pleasant company and when it turned out so great for everyone! Morten &"Ozzy" and me & Flizan & Seadra also got some time over for obedience and tracking under this weekend. A very efficient couple!

060507

CERT & BIR & BIS-3! / CC & BOB & BIS-3!

OCH IDAG BLIR DET ETT STORT GRATTIS till Meet MyOwn Maple Mist "Misty" och Martina som även dom fick sitt sista CERT och blev BIR, Misty placerade sig oxå som BIS-3! Ni är så bra så bra! Kritiken från Kurt Nilsson löd: "Utmärkt typ och helhetsintryck. Härlig tik, underbart huvud, utmärkt uttryck, härlig hals, utmärkta proportioner, synnerligen välkonstruerad och välbalanserad, härliga ben och tassar, härlig rasrepresentant." /

AND TODAY THE HUGE CONGRATS goes to Meet MyOwn Maple Mist "Misty" and Martina who also got their last CC and ended BOB, Misty also placed as BIS-3! You are so good so good!

060506

CERT & BIR! / CC and BOB!

STORT GRATTIS till Meet MyOwn Queen Of Night "Nova" som idag fick sitt sista CERT och blev dessutom BIR. Snyggt jobbat Teresia! Man behöver inte alltid ha en handler ;o) Kritiken från Bo Wiberg löd: "Feminint huvud bra parallellitet. Bra ögon & tänder och bett. Vacker hals och rygglinje. Något brant överarm. Tillräckliga vinklar bak. Välutvecklad bröstkorg. Utmärkta rörelser." /

HUGE CONGRATS TO Meet MyOwn Queen of Night "Nova" did get their last CC and also ended BOB. Great work Teresia! You see, you don't need a handler every time ;o)

060501

Först ut… / First out…

…på MH i OS-kullen var Meet MyOwn Aleen Bailey "Baileys" tillsammans med matte Gunilla. Baileys klarade av MH't fint och tyckte bara att det var en mycket spännande och annorlunda dag ;o) / Se "Baileys" MH här. /

...on a Mental Profile in the Olympic Games litter was Meet MyOwn Aleen Bailey "Baileys" together with her owner Gunilla. Baileys manage it really good and just took the day as a very exiting different day ;o) See "Baileys" MH here.

060430

Vilken dag! / What a day!

...för LPI LPII Meet MyOwn First Class "Toffer" och Heidi!! Först vann Toffer lydnadsklass III, visserligen ett andra pris då dom nollade ett moment. Sen klarade Toffer av "inträdesprovet" och "appelltesten" med full poäng för Norska Räddningshundar med mycket fint resultat och fina ord från domaren! Grattis till er båda, ni är såå duktiga!! /

…for LPI LPII Meet MyOwn First Class "Toffer" and Heidi!! First Toffer won Obedience Class III, admittedly a second price after a cero at one moment. Then Toffer manages the "entrance exam" with high scours for the "Norwegian SAR Dog" with very nice results and fine words from the judge! Congrats to you both, you are sooo efficient!!

060429

Lydnadstävling… / Obedience trial…

… i klass I också Meet MyOwn Deedee Trotter "Deedee" och Carina. Tyvärr nollade dom ett moment och då räckte det inte till ett första pris, 155,5 poäng och ett 2:a pris. /

… also in class I for Meet MyOwn Deedee Trotter "Deedee" and Carina. Unfortunately they did get cero at one moment so it wasn't enough to a first price, 155,5 points and a second price.

060428

Lydnadstävling… / Obedience trial…

…i klass I för Meet MyOwn Misty May "Mizty" och Benny. Idag var det nära till ett första pris, men det vart i alla fall ett fint personligt rekord på 154 poäng på en regnig blöt plan. Ni kämpar på så bra så bra. /

… in class I for Meet MyOwn Misty May "Mizty" and Benny. Today it was very close for a first price, but a personal record of 154 points on a rainy and vet ground. You both fight so well so well.

060426

Nämen… / Oh…

...nu är dom verkligen i farten!! I kväll har Meet MyOwn Aldo Montano "Aldo" och Christina startat i Lydnadsklass I igen och den här gången nollade han läggandet, men dom lyckades ändå skrapa ihop 161,5 poäng och fick därmed ett första pris! Grattis till er! /

...now they are really one there way!! To night has Meet MyOwn Aldo Montano "Aldo" and Kristina start Obedience class I again and this time they did get a cero on "lay down under heal", but they did get 161,5 points however and with that points a first price! Congrats to you!

060423

Ännu en debutant… / Even more debuts…

...för Meet MyOwn Aldo Montano "Aldo" och Christina i Lydnadsklass I. Tyvärr fick dom en nolla annars var det fina poäng, 154 och ett andra pris. Nästa gång, då!!/

for Meet MyOwn Aldo Montano "Aldo" and Christina in Obedience class I. Unfortunately the did get a cero at one moment, otherwise they had nice scours. 154p and a second price. Next time...then!!

060422

Debut även... / Debut also…

...för Meet MyOwn Aleen Bailey "Baileys" och Gunilla i Lydnadsklass I, 168,5 poäng och en fjärde placering av 19 ekipage! Snyggt jobbat tjejer! /

…for Meet MyOwn Aleen Bailey "Baileys" and Gunilla in Obedience class I, 168,5 points ant a forth place out of 19 couples! Nice work girls!

060419

Inofficiell debut... / Unofficial debut

...för Meet MyOwn Justin Gatlin "Ozzy" och Morten i Lydnadsklass III. En nolla men i övrigt fina poäng och med hela 237,5 poäng i debuten! Hej vad det går! /

… for Meet MyOwn Justin Gatlin "Ozzy" and Morten in Obedience class III. One cero but otherwise nice points and totally 237,5 points at their first debut! Way to go!

060418

Då var... / Then…

...den sista i OS-kullen höft och armbågsröntgad! Sist ut, Meet MyOwn Justin Gatlin "Ozzy" AA på höfterna och UA på armbågarna. Så toppen så toppen! /

...the last one in the Olympic Games litter has been x-rayed! Meet MyOwn Justin Gatlin "Ozzy" AA (Excellent) on his hips and UA (Normal) elbows. So great so great!

060412

HD/AD resultat / HD/AD result

Meet MyOwn Aldo Montano "Aldo" är röntgad med AA på höfterna och UA på armbågarna. Härligt! /

Meet MyOwn Aldo Montano "Aldo" has x-rayed his hips and elbows and he had AA (Excellent) on his hips and UA (Normal) elbows. Great!

060409

Grattis till... / Congrats to...

LPI LPII Meet MyOwn First Class "Toffer" och Heidi som tävlat den här helgen oxå fast idag startade dom i Lydnadsklass III. Ett andra pris och en andra placering efter att Toffer nollade "sitt under march", i övrigt fina poäng och endast 10 poäng från ett första pris. /

LPI LPII Meet MyOwn First Class "Toffer" and Heidi has been trial this weekend also but this time they started in Obedience class III. A second price and a second place after that Toffer didn't sat down under "sit under heal walk", besides that very nice points and just 10 points to a first price.

060402

Vilken helg! / What a weekend!

STORT GRATTIS till Meet MyOwn Timea Nagy "Mynta" och Heidi (jaa igen!) som idag tävlat lydnadsklass I i värsta vårslasken. Men inte gjorde det Mynta något inte! Nej då, 191 poäng skrapade dom ihop vilket resulterade i en första placering av 15 ekipage! Oj vad duktiga ni är!! /

HUGE CONGRATS too Meet MyOwn Timea Nagy "Mynta" and Heidi (yes again!) who has trial in Obedience class I today in the worse sleet! But that didn't bather Mynta! No no, 191 points did they scratch together witch resulted in a first place out of 15 couples! Wow how capable you are!!

060401

Inget Aprilskämt!! / Not a April fools' joke!!

LPI LPII Meet MyOwn First Class "Toffer" och Heidi har idag utsetts till Stovner Hundeklubbs bästa lydnadsklass II hund 2005!! Det är inte illa, i den klubben finns en massa duktiga ekipage! STORT GRATTIS TILL ER BÅDA!/

LPI LPII Meet MyOwn First Class "Toffer" and Heidi who has been appointed to Stovner Dog clubs best Obedience class II couple 2005!! That isn't bad, in that club there is a lot of great dog drivers! HUGE CONGRATS TO YOU BOTH!

060323

Grattis till ... / Congrats to...

* Grattis till Pokémonkullen som idag blir hela 5 år, stort GRATTIS till er alla!! /

* Congrats to Pokémonlitter who turns 5 today, huge CONGRATS to you all!!

060319

Grattis... / Congrats...

till Meet MyOwn Tim Mack "Tim" och Frida som idag tävlat lydnadsklass I och det med ett första pris och en 6:e placering av 17 ekipage, med 172 poäng!! Härligt när det fungerar! Grattis till er båda! /

to Meet MyOwn Tim Mack "Tim" and Frida who has trial in obedience class I and that with a first price and placed as the 6th couple out of 17, and with 172 points!! Great when everything is working! Congrats to you both!

060316

Veterinärbesiktning... / Veterinary inspection…

är nu gjord på hela Sherwood kullen och alla helt utan anmärkningar, alltid lika skönt. /

is now done of the whole Sherwood litter and all without any fault, always very great.

060311

Grattis... / Congrats...

* till Meet MyOwn Justin Gatlin "Ozzy" och Morten som idag tävlat lydnadsklass II och det med ett första pris och 171 poäng!! En 4:e placering av 11 ekipage. Mycket snyggt jobbat av er och många höga poäng på momenten! Grattis till er båda! /

* till Meet MyOwn Kate Allen "Kate" som oxå gjort sin HD/AD röntgen HD B och AD UA. Härligt! /

* to Meet MyOwn Justin Gatlin "Ozzy" and Morten who has compete in Obedience class II today and that with a first price and 171 points!! A fourth place out of 11 couples. Very nice worked of you both and with high scores at the moments! Congrats to you both!

* To Meet MyOwn Kate Allen "Kate" who is now x-rayed, B (good) on her hips and UA (Normal) elbows. Great!

060304

Gratulationer och ögonlysning... / Congrats and eyecheck...

* Grattis till Cocktailkullen som idag blir hela 4 år, tänk vad tiden går...

* Idag har jag varit och ögonlyst Sherwoodkullen och allt var finfint! Härligt. /

* Congrats to Cocktail litter that turns 4 today, wow what time flies…

* Today I have been and eye check the Sherwood litter and everything was fine fine! Great.
Flizan with the Cocktail litter

060227

Grattis Flizan / Congrats Flizan

På din 7-årsdag!!! Tänk ingen kan väl fatta att Flizan är sju år!! Inte ett grått hår i den blue merle pälsen inte ;o) Pigg glad och lekfull som en valp, härliga Flizan... /

Congrats Flizan on your 7th birthday!!! No one can imagine that Flizan is seven years!! Not a grey hair in that blue merle coat ;o) Alert, happy and playful as a puppy, wonderful Flizan

060221

Favorit i repris! /

SVCH TJH KORAD LP I LP II Meet MyOwn Jet Fuel "Winna" SphII SökII som även detta år tillsammans med Ann-Chatrine placerade sig på 3:e plats i Årets Aussie Bruks 2005!!! Dom blev även andra bästa ekipage som tävlar både spår och sök på Sundsvalls Brukshundklubb! STORT GRATTIS TILL ER!!! /

SVCH TJH KORAD LP I LP II Meet MyOwn Jet Fuel "Winna" SphII SökII who also this year together with her owner Ann-Chatrine placed as the third couple in the "The year of the Aussie at the Working Class 2005"!!! They also ended as the second best couple for trialing in both tracking and searching at their own working club Sundsvalls Bk!! HUGE CONGRATS TO YOU BOTH!!!

060216

HD/AD resultat / HD/AD result

Meet MyOwn Tim Mack "Tim" är röntgad med AA på höfterna och UA på armbågarna. Härligt! /

Meet MyOwn Tim Mack "Tim" has x-rayed his hips and elbows and he had AA (Excellent) on his hips and UA (Normal) elbows. Great!

060205

CERT & BIR! / CC and BOB!

STORT GRATTIS till Meet MyOwn Timea Nagy "Mynta" som idag varit på utställning! Det resulterade i ett CK, CERT och slutligen BIR utav 9 stycken Aussie!!! Det var inte illa Heidi!! Brorsan Meet MyOwn Justin Gatlin "Ozzy" var oxå på samma utställning, men han fick nöja sig med ett andra pris idag. /

HUGE CONGRATS too Meet MyOwn Timea Nagy "Mynta" who has been to conformation show today! And that ended with a CK, CC and finally BOB out of 9 Aussie!!! That was not bad Heidi!! Borther Meet MyOwn Justin Gatlin "Ozzy" was at the same conformation show today but he had to be satisfied with a second price today.

060203

Tulpan kullen 3 år! / Tulip litter 3 year!

Grattis till Tulpankullen som idag fyller 3 år! /

Congrats to Tulip litter who turns three today!

060125

Maple Leaf kullen 2 år! / Maple Leaf litter 2 year!

Grattis till Maple Leaf kullen som idag fyller 2 år! /

Congrats to Maple Leaf litter who turns two today!

060123

Sherwood kullen är här! / Sherwood litter is here!

Jaa, nu har hela Sherwood kullen sett dagens ljus!! Underbart, alltid lika fantastiskt! Varje nytt liv känns unikt! Sju små nya liv har kommit till världen, en kull bestående av 5 tikar och 2 hanar i alla färger. Kika in och se de små... Sherwood kullen/

Yes, now has the Sherwood litter seen the daylight!! Wonderful, always the same amaze! Every single life feels unique! Seven small new lives have come to the world, a litter with 5 females and 2 males in all colors. Take a look at the small ones… Sherwood litter

060122

Grattis till syskonen... / Congrats too the siblings...

* ..Morten och Meet MyOwn Justin Gatlin "Ozzy" som idag debuterat i lydnadsklass II i Norge och det med ett andra pris och en 14 placering av 46 ekipage och dessutom Guldmärke!! Snyggt jobbat Morten!

*...Frida och Meet MyOwn Tim Mack "Tim" som även dom tävlat idag, lydnadsklass I och det med ett andra pris och en 6:e placering av 15 ekipage. Härligt Frida och Tim!/

* ……Morten and Meet MyOwn Justin Gatlin "Ozzy" who has debut Obedience class II today and that with a second price and a 14 placed out of 46 couple. They also get the Norwegian "Gold mark"!! Great job Morten!

* …Frida and Meet MyOwn Tim Mack "Tim" who also has trial today, in Obedience class I and that with a second price and placed as the 6 couple out of 15. Great Frida and Tim!

060121

Teresias dag ... / Teresias day...

..jaa, med båda sina hundar anmälda på en och samma utställning kunde det förstås inte gått bättre! LPI Meet MyOwn Maple Heart "Heart" och Meet MyOwn Queen of Night "Nova" fick båda varsitt CK och Heart fick sitt första CERT och Nova placerade sig efter Heart som nummer två. Heart blev oxå BIR! Snyggt visade båda flickorna av Martina och Teresia!! /

… with both of her dogs registred to the same show it couldn't end better! LPI Meet MyOwn Maple Heart "Heart" and Meet MyOwn Queen of Night "Nova" did both get a CK and Heart get also her first CERTIFICATE and Nova placed after Heart as number two. Heart also gets BOB! Nicely handled both by Martina and Teresia!!

060115

Debut... / Debut...

...för LPI LPII Meet MyOwn First Class "Toffer" i lydnadsklass III! Och det gick ju som en glans, men eftersom Heidi vill att allt skall vara på topp ;o) avbröt hon två moment. Men det resulterade till en andra placering i alla fall! Stort grattis till er! /

...for LPI LPII Meet MyOwn First Class "Toffer" in Obedience class III! And that did go brilliant, but because of Heidi wants all perfect ;o) she did break two moments. However that resulted to a second place! Huge congrats to you!

060105

Nytt År... / New Year...

Jaa, tänk vad ett år går fort, jag hinner knappt med jag! Nu går vi mot ett nytt ljust år och jag önskar alla en god fortsättning på det! /

Imagine how fast a year goes, I hardly can get it! Now we go against a new light year and I wish you all the best of it!

 

Här kan du läsa om 2009års nyheter /
Here you can read about 2009 years news

Här kan du läsa om 2008 års nyheter /
Here you can read about 2008 years news

Här kan du läsa om 2007års nyheter /
Here you can read about 2007 years news

Här kan du läsa om 2006 års nyheter /
Here you can read about 2006 years news


Här kan du läsa om 2005 års nyheter /
Here you can read about 2005 years news

Här kan du läsa om 2004 års nyheter /
Here you can read about 2004 years news

Här kan du läsa om 2003 års nyheter /
Here you can read about 2003 years news

Här kan du läsa om 2002 års nyheter /
Here you can read about 2002 years news


Här kan du läsa om 2001 års nyheter /
Here you can read about 2001 years news