Nyheter 2001
011117

Utställning med framgång!!

Med hjälp av underbara valpköpare lyckades jag få ihop en uppfödaregrupp på 4 st, som dessutom resulterade i mycket bra resultat. Alla valparna med HP & självklart oxå då god kritik!! ;o) Brimi tog hem BIR:et och Seadra blev BIM.
Grattis än en gång!

011117

"Brimi" BIR & BIS-R

...på utställningen i lördags. Läs kritiken på Brimis sida.

Stort Grattis till de "långväga" gästerna!!!

011111

Grattis Oddish!

...Oddish har varit på utställning och återigen fått sig ett första pris, många röda band där... mer om Oddish på hans egen sida!

011110

Grattis Jippo & Carina!

Flizans snygge halvbror Jippo har idag klarat certprovet i räddning! Foto på Jippo!

011103

Nyheter och nyheter...

...visst tråkiga nyheter... ...jaa, vad annat kan man säga, Flizan har fått en allvarlig skada i sitt högra framben.

Efter träningspasset i lördags står vi och pratar lite, kastar ett par snöbollar åt hundarna och helt plötsligt står bara Flizan där och håller upp höger framtass och blodet fullkomligen forsar ut. Jag rusar dit och klämmer åt så gott jag bara kan, helt omöjligt att se vart det kommer ifrån, samtidigt som jag säger åt Susie att ta av mig min känga & strumpa så att jag kan stoppa blodflödet på nåt sätt, drar åt så hårt vi kan. Vi kör med ilfart till en veterinär som jag känner lite grann, och som tur är är han hemma. Det är svårt att se exakt vad som är skadat på grund av allt blodet men att senor är av ser vi oxå... och det är svårt att få stopp på blodflödet. Det finns inget han kan göra mer, däremot är han snäll och hjälpsam och ringer runt för att hjälpa mig vart vi skall vidare. Efter snabba turer hit och dit bär det iväg till Sundsvall, 20 mil. Där vågar dom inte söva Flizan, hon har förlorat mycket blod och hennes puls är så hög att risken finns att hon inte kommer att vakna mer... usch... Då, blir jag rädd och orolig, visst jag har inte direkt tagit något med ro fram till dess, och jag känner direkt att det här måste bli absolut på bästa tänkbara sätt. Herregud! Jag kan ju förlora min älskade Flizan! Allt jag kan göra nu för Flizan är den bästa vården, tänk om hon inte blir riktigt bra... Jag vill absolut inte chansa här utan expertis, hon är ju mitt arbetsredskap, det är ju hennes liv. Jag måste rent krasst erkänna, att endast det bästa är bra nog. I Sundsvall förbereds hon för en längre resa till Ulltuna och Uppsala, en penicillinspruta och dropp. Ytterligare en resa framför oss på 30 mil, men vad är det en sån här gång? Väl framme i Ulltuna och Uppsala får Flizan lugnande och sen sövs hon för operation. Nu finns inget mer vi kan göra, hon är i de bästa händer. Mitt i natten ringer dom ifrån djursjukhuset och veterinären själv tycker att operationen gått bra, däremot är både den främre och den djupa böjsenan nästan helt av, ev. att dom sitter ihop i några "trådar", även blodkärl och andra vävnader sys ihop och Flizan får en gipsskena som är lite böjd så att hon ej skall belasta "ingreppet". På morgonen åker vi tillbaka till Ulltuna coh får äntligen träffa "lilla" Flizan igen, hon blir sååå glad, och sen är det bara att styra kosan hemåt de 50 milen!

Det är inte kul när man ser vad fort saker och ting helt plötsligt förändras, här har man efter en lång spårsäsong övergått mer eller mindre till söket och allt är bara sååå kul, en lugn tid framöver utan tävlingar där man bara hade tänkt träna in alla nya momenten för nästa säsongs tävlingar, träna lydnad, räddning ... ... Ställa ut på några utställningar osv osv ...

Vad hon skar sig på vet vi inte, och exakt hur lång konvalescenttiden är vet jag inte, men jag kan bara tänka mig... Detta krutpaket? ...sen får jag bara be till högre krafter till att min älskade lilla Flizan kommer att bli helt återställd...

011027

Grattis Oddish!

Oddish har varit på utställning och fått sig ett första pris!

011021

Grattis Flizan!

Har idag slagit oss in på "lydnadsbiten" och tävlat lydn.kl II med 179p och ett uppflytt till lydn.kl III. "Mammas Flizi-Lizan"!! Flizans "meritlista"!

011007

Grattis Zacki!

Även Zacki har i helgen lyckats med detsamma som brorsan Zappa, resultat, HP & BIR-valp!

011006

Grattis Zappa!

Zappa har i helgen charmat domaren och lyckades kamma åt sig ett HP & BIR-valp!

010923

Flizan godkänd högre klass spår!

Inte illa för en 2,5 åring tycker mamma Annika, synd bara att man inte hinner tävla mer i år då man kommit igång liksom!! ;o)

010916

Grattis Flizan
till det Svenska Utställningschampionatet, SUCH!!

Flizan fullkomligt äääälskar utställningar, tänk att bara få "showa" och att alla bara ser på henne (tror hon!) BIR, BIS-2 brukshund, BIS-reserv. Inte illa Flizan!

010916

Grattis Seadra och Indi!

Återigen har dom små varit med på en utställning. Båda med HP och fiiin kritik. Seadra blev först placerad och fick BIR:et där hon mötte en söt liten 4-månaders "herre" vid namn Linux. I BIS-finalen försvann hon fort... 40 valpar... men här sträcker vi på oss ändå, schäferkompisen Utzi kammade hem hela kalaset!!

Grattis Gunilla och Utzi!!

010823

 

 

 

 

 

 

Grattis "vappisarna"!

Fem av valparna har den här helgen varit på sin första utställning, inte den vackraste åldern kanske...5 månader... ;o)... men bra träning. Den 23/8 var Azumarill "Indi", Charizard "Fox" och Seadra med på samma utställning, vilket resulterade i 3 st HP och med mycket god kritik. Fox fick BIM:et och Seadra tog BIR:et, dessutom var hon på "uppvisningshumör" och lyckades även med konststycket att ta hem BIG:et och slutligen vart hon BIS-3, inte illa!!!

Även Oddish ställde ut denna helg, och även han fick god kritik med en slät etta, han fick "stå tillbaka" då 3 st snygga Difloydshanar hamnade före, två av dom HP.

Och slutligen den 23/8 var det då dax för Zapdos "Zappa", och även han fick bra kritik och ett HP.

Mycket kul!!! Grattis alla en än gång!!

010805

Uppflytt!!

Flizan uppflyttad till högre klass spår.

010323

Grattis!!!

Flizan har blivit mamma!!! Den 23/3 2001 berikades "aussievärlden" med sju stycken små liv, 5 hanar och 2 tikar.

010217

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lite Glitter & Glamour ;o)

Jämtland / Härjedalens Kennelklubb anordnar varje år ett festligt arrangemang som heter "Republikens hund". Där alla som under föregående år har erhållit Cert, BIR, BIM eller blivit champion får vara med och tävla. I år gick Republikens hund av stapeln på "dans- och bingo-lokalen" Furuparken med glitter, glamour, streetdansuppvisning och med en mycket god middag. Allt detta tillsammans med BARA en massa vackra ;o) hundar!! Domare för året var ingen mindre än SKK's egen Hans Rosenberg. Tävlingen går till så att man lottas mot vilken hund man skall möta och där går en vidare för att i sin tur möta en annan hund som vunnit sitt "heat" osv... Självklart var Flizan och jag med!!! Och Ni må tro att det HÄR det är något som Flizan gillar!! Att få "showa" och visa upp sig för publik (och dessutom på scen), hon "pratar" glatt med allt och alla. Jaaa, hur gick det då för henne?! Jodå, visst hon vann först över en Pointer, sen en Stor Pudel och efter det en Tibetansk Spaniel. Sen var det dax för semifinal och där fick hon möta en strävhårig tax... och jaa Flizan hade ju fått flyt på det hela så hon vann även över honom. Sen åt vi supé innan den STORA finalen!!! Där det stod mellan en Flat Coated Retriver vid namn S UCh Karlavagnens Loretta-De-Hedd och Flizan, och efter lång övervägning bestämde sig Hans slutligen för att Loretta fick den stora äran att "ta hem" årets Republikens Hund. Några kommentarer från Hans om Flizan: "Väldigt härlig utstrålning, när hon står på scenen säger hon: Titta på mig! Härligt sammansatt, härlig anatomi, proportionerlig, inte så mycket päls men hon är ung fortfarande"

 

010211

GRATTIS!!!

Idag blev Flizans pappa "Zephyr" Diamond Aire Fast Track Dansk champion. Zephyr blev BIM och ASCA Ch FIN Ch Diamond Aire Mary Poppins "Poppie" blev BIR!

Här kan du läsa om 2009års nyheter /
Here you can read about 2009 years news


Här kan du läsa om 2008 års nyheter /
Here you can read about 2008 years news

Här kan du läsa om 2007års nyheter /
Here you can read about 2007 years news

Här kan du läsa om 2006 års nyheter /
Here you can read about 2006 years news


Här kan du läsa om 2005 års nyheter /
Here you can read about 2005 years news

Här kan du läsa om 2004 års nyheter /
Here you can read about 2004 years news

Här kan du läsa om 2003 års nyheter /
Here you can read about 2003 years news

Här kan du läsa om 2002 års nyheter /
Here you can read about 2002 years news