Meet MyOwn Excellence Chili "Chili"


Chili -16

Född: 120429
Färg: Red merle, vit och tan
Ögon: Bärnsten
Svans: Lång
Tänder: Fullständigt saxbett
Höjd: 51 cm
HD: A/A
ED: UA
Ögonlyst: 170317
MDR1: +/+ (normal)
DNA PRA: Fri genom föräldrarna
DNA CEA: Fri genom föräldrarna
DNA CH: Fri genom föräldrarna
DNA DM: Fri
HSF4: Fri genom föräldrarna
Excellent utställning
Gf MH


Ägare: Meet MyOwn

Stamtavla

Born: 29th of April 2012
Colour: Red merle w/c
Eyes: Amber
Tail: Long
Teeth: Complete scissor bite
Height: 51 cm
Hips: A/A (Excellent)
Elbows: Normal
Eye check:
17th of March 2017
MDR1: +/+ (free)

DNA PRA: Free by parents
DNA CEA: Free by parents
DNA CH: Free by parents
DNA DM: Free
HSF4: Free by
parents
Excellent (conformation)
Mental Profiled

Owner: Meet MyOwn

Pedigree

Låt mig få presentera vårt egna lilla energiknippe Chili, snart 5 år! En rakt igenom tokrolig vovve med så många personliga sidor. En otroligt explosiv individ som bara är en dröm att jobba med, trots den explosiviteten denna hund besitter har hon lika lätt för att bli som en geléklump. Det räcker med att man bara man pillar lite lite på henne, så kan hon vara stilla och bara njuta i timmar, om nu någon skulle orka med det. Vilket man kan ha svårt att tro då hon uppträder väldigt lekfullt och energiskt i övrigt :)

Chili är född hos oss i fjärde generationen, mamma Kanel som blir 9 år i november 2017, mormor Seadra som blev 14,5 år och gammelmormor Flizan som blev 13,5.

Chili har INGA meriter! Jag har ju varit en tävlingsmänniska, men ärligt så gick luften lite ur mig när Flizan och Seadra gick bort. Visst, med Kanel testade jag en annan form av spår och lite snabbt fixade vi ett viltspårschampionat. Sen fick jag en nytändning med Chili då hon var så härlig att jobba med, men när Chili var två år smällde hon av korsbandet i en av hennes ouppvärmda rivstarter… Låååång genomtänkt rehab som ändå gick hur bra som helst, hon har inte haft ett enda bakslag eller varit halt. Men jag slöade helt enkelt till vad gällde tävling, vilket inte betyder att vi inte tränar.

Jag har sedan några år tillbaka funnit ”vår grej”, skulle utan tvekan ställa upp direkt och tävla där om det nu fanns några tävlingar *hahaha* Jag kan faktiskt inte tänka mig en bättre värdemätare att testa en hunds intensitet, uthållighet, arbets- och samarbetsvilja mm. Vad gör vi då? Vi går golfrundor! Det är magiskt att i 4-5 timmar oavbrutet se dem söka bollar. Fantastisk motion, lydnad, miljö- och störningsträning och hjärngympa förstås.

Chili älskar att bära saker precis som sin mamma Kanel, får de har de alltid något i munnen och pratar ljudligt samtidigt. Hon älskar att kampa, man får dock passa sina fingrar då hon har ett riktigt klipp i sitt bett, men släpper direkt vid ett tyst ”tack”.

Det finns inget som skrämmer Chili, hon är väldigt nyfiken och en duktig skvallerhund, ljud, skott, buller, åska mm är inget som bekymrar henne. Väldigt stabil och glad i allt och alla. Chili har nog varit med om det mesta, en otroligt lättsam, resvan tjej precis som vår övriga flock, våra hundar är verkligen våra följeslagare i allt vi företar oss. Fjällvärlden har de upptäckt både via skidor, skoter, kabinbana, cykel, båt eller till fots. Husvagn, husbil, stugor, läger, hotellrum, fotbollsarenor, campingplatser, utlandsvistelser, ja, de är näst intill lika beresta som vi två-benta.

För den som har lust och orkar se en långfilm på Chili från 2013 kan ni göra ett besök på https://www.youtube.com/watch?v=PfwPqESVCic På slutet av den filmen gästspelar även Diam, Chilis mamma Kanel och mormor Seadra.


Chili winter 2017


"Hunting Chili" - Kanel - Diam and Ice winter 2016


Chili 3 month


Chili 2 year


Chili winter 2017


Chili winter 2017


Chili with her friend, Lattjo


Chili winter 2017


Chili winter 2017