Formel 1 kullen / Formula 1 litter

Fredagen den 21 september 2012 startartade jag och min reskompis Gunilla vår långa resa, den här gången till Tyskland... Vilket resulterade i små Formel 1 räcerbäbisar som föddes lördagen den 24 november! Sju tikar och en hane. Föräldrarna är Minnas fina lilla LPI LPII Meet MyOwn Corvina Veronese "Luna"och den Amerikanska importen BH Oxford's Ewe Zig Zag Zoom "Zoomie".
För mer information och intresse i räcerbäbisarna...


On Friday the 21st of september me and my travel companion Gunilla started our long journey, this time to Germany ... It is namely sweet little LPI LPII Meet MyOwn Corvina Veronese "Luna" who has been mated with the American import BH Oxford Ewe's Zig Zag Zoom "Zoomie"... Saturday the 24th of November the small Formula 1 babies get born!! For more information about the racerpups...

...kontakta mig... / ...contact me... Annikaeller / or tel. +46 (0) 63-209 71 / +46 (0) 731-81 74 64

BH Oxford's Ewe Zig Zag Zoom "Zoomie" x
LPI LPII Meet MyOwn Corvina Veronese "Luna"


Meet MyOwn Race Leader

Född: 121124
Färg: Svart och vit
Ögon:
Svans: Lång
Tänder:
Höjd:
HD:
ED: UA
Ögonlyst:
MDR1: +/+ (by parents)

Ägare:

Stamtavla

Born: 24th of November 2012
Colour: Black bi

Eyes:
Tail: Long
Teeth:
Height:
Hips:
Elbows:
Eye check: 090116 Normal
MDR1: +/+ (by parents)

Owner:

Pedigree

Meet MyOwn Pole Position

Född: 121124
Färg: Svart och vit
Ögon:
Svans: Lång
Tänder:
Höjd:
HD:
ED: UA
Ögonlyst:
MDR1: +/+ (by parents)

Ägare:

Stamtavla

Born: 24th of November 2012
Colour: Black bi

Eyes:
Tail: Long
Teeth:
Height:
Hips:
Elbows:
Eye check: 090116 Normal
MDR1: +/+ (by parents)

Owner:

Pedigree

Japp! Nu har vi varit i Tyskland och parat Luna med Zoomie och efter ultraljud på Lunas 28:e dygn visade sig där finnas ett gäng små Formel 1 bäbisar!! Så i slutet av vecka 47 kommer ett nytt livligt gäng Meet MyOwnare!

Text nedan skriven av Zoomies ägare:
BH Oxford Ewe’s Zig Zag Zoom ”Zoomie” är den härliga fadern till kullen, en amerikansk import från Gayle Oxford samt hennes dotter Christy Dempewolf och HOF kenneln Oxford i Kalifornien. Zoomie’s mamma Oxford’s It’s About Time for Ewe ”Tyme”. Oxfords kennel har sedan 1978 avlat fram många framgångsrika allround hundar inom vallning, agility, lydnad, utställning mm genom åren.

”Zoomie’s” pappa kommer från Gina Larson’s som har över 30 år i ryggen med HOF kenneln Windmill, Kalifornien. Han är den berömda SVCH WTCH CH Windmill’s Need for Speed ”Zoom”, DNA-VP, JS-N-OP, JS-E-OP, RS-E, GS-E, OA, OAJ, OFTD-s, RNX för tillfället en av de mest begåvade mångsidiga hundarna i västra USA. ”Zoom’s” titlar omfattar ankor, får nöt, agility och lydnad samt att han även är utställningschampion. I hans stamtavla finner vi många duktiga förfäder.

Vem är då Zoomie? Så här beskriver Ada och Angie sin kille: ”Zoomie är en perfekt allrounder. Han är övertygande av både sitt utseende och sitt uppträdande. Han är en väldigt charmig kille med en massa energi och är alltid öppen för nya saker. Han har skoj med alla, hundar som människor, nyfiken och vänlig. Mot människor är han också väldigt vänlig man får alltid en puss eller två av honom. Zoomie måste få arbeta, och han älskar det och visar ett stort engagemang och attityd. Han har mycket ”will to please” och det är rolig att arbeta med honom.

Mentalt har han testats som valp med ett fint resultat. Zoomie är en riktigt modig kille och det finns inte mycket som skrämmer honom. Han är också mycket nyfiken och har inga kvarstående rädslor eller aggressioner. Han har inga problem med hantering av andra människor och gillar att leka med alla.

Zoomie älskar alla typer av sporter bla frisbee, agility, lydnad mm. Han gillar också att simma.”


Jag kan alltid fylla på lite om hur jag upplevde Zoomie, beskrivningen från ägarna överensstämmer med vad jag såg av honom under de 4 dagar vi var där. En otroligt lekfull kille, älskar alla former av leksaker att bära på och kampa med, väldigt lättmotiverade både med mat och lek. Pigg, glad, otroligt atletisk, ej stressig men väldigt intresserad av att få göra något om tillfälle bjöds. Jag gillar hans smidiga lätta välkonstruerade kropp som lagom av allt. Ni får gärna ställa frågor så svarar jag på det jag vet om honom.

* Född 4 Juni, 2009
* Black bi
* 54 cm
* 22,4 kg
* NBT
* Höfter: A2
* Armbågar: Normala
* Ögon: UA
* CEA Optigen –tested: Free
* PRA Optigen - tested: Free
* Fullständigt saxbett
* HSF4: Fri
* MDR1: +/+

Vem är då Luna? Så här beskriver Minna sin fina tjej: ” En lite Aussie med stor personlighet. Som älskar att få uppgifter, att samarbeta, älskar att jobba. Är intensiv när hon jobbar och ger inte upp även om det tar emot. En fantastisk tränings och tävlingshund. Ställer upp på allt med glädje. Mycket lyhörd och förig. Väldigt lättbelönad då hon både gillar allt som bjuds i matväg och att kampa. Bär gärna omkring på leksaker. (Vi brukar leka "servicehund" hemma, så hon plockar upp om vi råkar tappa saker och ting, blivit en skojig lek inne).

Är en ganska liten tik, hon har en smidig kropp.

Miljöstark. hund som är väldigt lätt att ha och göra med, upplever inga som helst problem med henne i vardagen. Ej rädd för höga ljud, skott etc. Fungerar ihop med andra hundar, glad i människor och väldigt förtjust i barn. Har en mycket bra av och på knapp. Ger allt när hon ska och däremellan kopplar hon av.

Själv gillar jag att träna och tävla hund. Mest är det satsning på agility, men vi pysslar även lite med lydnad och spår. Skulle ha startat ett lägre spår nu i september men då satte löpet igång. Besöker gärna utställningsringen men det passar sällan in med helger, så hon är ganska sparsamt utställd som vuxen. Husses motionskamrat året om.

Är ljudlig i lek och när vi tränar agility, men inga ljud när vi tränar lydnad.

Väldigt härlig charmig hund, och väldigt högt älskad :D”


Här nedan kan du se tidigare kullar på Meet MyOwn /
Below you can see earlier litter at Meet MyOwn